Gevaren van asbest

Ondanks dat Asbest een natuurproduct is brengt het grote gevaren met zich mee. Belangrijk om te weten is dat asbest wel past gevaarlijk wordt wanneer het ingeademd wordt. De gevolgen daarvan kunnen verstrekken zijn.

Asbestose

Asbestose is een erkende beroepsziekte waarbij de longcapaciteit afneemt door verbindweefseling. Asbestose ontstaan wanneer er een langdurige blootstelling is aan asbest of een kortstondige zeer hoge blootstelling. Pas na meestal 10 tot 20 jaar komt deze ziekte aan het licht.

Mesothelioom

Mesothelioom is een soort kanker die in meer dan 80% van de gevallen door blootstelling aan Asbest wordt veroorzaakt. Het mesothelium is het dunne weefsel dat veel inwendige organen bedekt. Zo vallen longvlieskanker en buikvlieskanker binnen deze categorie. Deze ziekte openbaart zich van 10 tot wel 60 jaar na de blootstelling.

Longkanker

Wanneer kanker niet in de vliezen maar direct in de longen optreed kan met spreken van Longkanker. Ook dit kan door Asbest worden veroorzaakt. Er zijn naast Asbest ook veel andere oorzaken van Longkanker.

Denk je dat je asbest in huis hebt en wil je er wat aan doen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ook direct een offerte aanvragen. 

Wat klanten zeggen

"Het gaat niet altijd om de goedkoopste, het gaat ook om goede samenwerking en de degelijkheid van werken natuurlijk; dat is het belangrijkste"

Hub Gerrekens
Pluimveehouderij Reijmerstok

"We zijn zeer tevreden over AB Werkt Asbestsanering. We doen al jarenlang zaken met elkaar. Ze komen goed hun afspraken na."

Geert van den Beuken
Beuken bouwbedrijf Maasbree

Recente projecten

Enkele projecten die we realiseerden

Sanering Dakbeschot in Nuth

Sanering Dakbeschot in Nuth

Met drie medewerkers is in twee dagen tijd het dakbeschot van een monumentale Carré boerderij gesaneerd, tijdens de werkzaamheden was er mogelijk kans op regen. Met het oog hierop heeft AB-werkt continue gezorgd dat het dak met een zeil bedekt was. Zo kon worden...

Asbesthoudend dak varkensstallen IJsselstein

Asbesthoudend dak varkensstallen IJsselstein

In 3 werkdagen hebben wij voor een vaste opdrachtgever in Noord-Limburg het dak van 2 varkensstallen gesaneerd. In totaal ging het om 1600m2 golfplaten dak. Onze mannen konden op dag 3 om 14.00 uur de vrijgave van het geaccrediteerde laboratorium in ontvangst nemen....

Sanering asbesthoudende vlakke plaat

Sanering asbesthoudende vlakke plaat

In de omgeving van Roermond hebben wij een pallet asbesthoudende vlakke plaat gesaneerd. Dit was een kleinere klus die mooi tussen andere klussen gedaan kon worden. We hebben binnen 2 weken het asbestrapport geregeld, goedkeuring sloopmelding van gemeente ontvangen en...

Vragen over asbestsaneren?

Neem contact op met Guido Kremer.
Bel: 0475 -35 20 30

Ons werk in beeld