Gevaren van asbest

Ondanks dat Asbest een natuurproduct is brengt het grote gevaren met zich mee. Belangrijk om te weten is dat asbest wel past gevaarlijk wordt wanneer het ingeademd wordt. De gevolgen daarvan kunnen verstrekken zijn.

Asbestose

Asbestose is een erkende beroepsziekte waarbij de longcapaciteit afneemt door verbindweefseling. Asbestose ontstaan wanneer er een langdurige blootstelling is aan asbest of een kortstondige zeer hoge blootstelling. Pas na meestal 10 tot 20 jaar komt deze ziekte aan het licht.

Mesothelioom

Mesothelioom is een soort kanker die in meer dan 80% van de gevallen door blootstelling aan Asbest wordt veroorzaakt. Het mesothelium is het dunne weefsel dat veel inwendige organen bedekt. Zo vallen longvlieskanker en buikvlieskanker binnen deze categorie. Deze ziekte openbaart zich van 10 tot wel 60 jaar na de blootstelling.

Longkanker

Wanneer kanker niet in de vliezen maar direct in de longen optreed kan met spreken van Longkanker. Ook dit kan door Asbest worden veroorzaakt. Er zijn naast Asbest ook veel andere oorzaken van Longkanker.

Denk je dat je asbest in huis hebt en wil je er wat aan doen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ook direct een offerte aanvragen. 

Wat klanten zeggen

"Het gaat niet altijd om de goedkoopste, het gaat ook om goede samenwerking en de degelijkheid van werken natuurlijk; dat is het belangrijkste"

Hub Gerrekens
Pluimveehouderij Reijmerstok

"We zijn zeer tevreden over AB Werkt Asbestsanering. We doen al jarenlang zaken met elkaar. Ze komen goed hun afspraken na."

Geert van den Beuken
Beuken bouwbedrijf Maasbree

Recente projecten

Enkele projecten die we realiseerden

Dakbeschot woning Heythuysen

Dakbeschot woning Heythuysen

Tijdens een mooie dag in februari hebben wij in Heythuysen gesaneerd. Het betrof in dit geval een particuliere woning waarvan het dakbeschot asbesthoudend materiaal bevatte. Wat: Dakbeschot Hoeveel: 220m2 Waar: Heythuysen

Jongveestal in Lemiers

Jongveestal in Lemiers

Bij een melkveehouder in Lemiers hebben wij het dak van de jongveestal gesaneerd. In drie werkdagen is circa 1.500m2 asbesthoudende golfplaat verwijderd. Binnen in de stal zijn de putten afgedekt met folie om te voorkomen dat er asbest in terecht zou komen. Na onze...

Golfplaten Tuinbouwloods

Golfplaten Tuinbouwloods

Voor een klant in Eijsden hebben wij bij een tuinbouwloods de Asbesthoudende golfplaten verwijderd. Hierbij is gebruik gemaakt van een roterende verreiker met een bereik van 30 meter. Daarnaast was er een 20m3 container aanwezig waar de asbest in geplaatst kon worden....

Vragen over asbestsaneren?

Neem contact op met Guido Kremer.
Bel: 0475 -35 20 30

Ons werk in beeld