Waar zit asbest?

Asbest is in zeer diverse vormen toegepast in woningen en bedrijfspanden zoals schuren en loodsen. Grofweg kun je asbest indelen in twee groepen:

  • hechtgebonden asbest zitten de asbestvezels stevig vast in het materiaal. Is het materiaal in goede staat en wordt het niet bewerkt of gesloopt? Dan komen er nauwelijks vezels vrij.
  • losgebonden asbest zitten de asbestvezels niet vast aan het materiaal. De vezels kunnen dan gemakkelijk vrijkomen. Daardoor zijn de gezondheidsrisico’s veel groter. Losgebonden asbest is sinds 1983 nauwelijks meer gebruikt.

Het is nagenoeg onmogelijk om alle toepassingen van asbest op te sommen. Asbest werd in de bouwsector op veel plekken in gebouwen toegepast. Enkele voorbeelden:

  • Daken van schuren (asbestcement golfplaten)
  • Daken van schuren (asbestcement golfplaten)
  • Dakbeschot aan binnenzijde van dak- Gevelbekleding
  • Asbestvloeren (vloerzeil of vloertegels)
  • Rioleringen- Adichtkoord bij kachels
  • Schoorsteen- Isolatiemateriaal met asbest

Denk je dat je asbest in huis hebt en wil je er wat aan doen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ook direct een offerte aanvragen. 

Wat klanten zeggen

"Het gaat niet altijd om de goedkoopste, het gaat ook om goede samenwerking en de degelijkheid van werken natuurlijk; dat is het belangrijkste"

Hub Gerrekens
Pluimveehouderij Reijmerstok

"We zijn zeer tevreden over AB Werkt Asbestsanering. We doen al jarenlang zaken met elkaar. Ze komen goed hun afspraken na."

Geert van den Beuken
Beuken bouwbedrijf Maasbree

Recente projecten

Enkele projecten die we realiseerden

Sanering Dakbeschot in Nuth

Sanering Dakbeschot in Nuth

Met drie medewerkers is in twee dagen tijd het dakbeschot van een monumentale Carré boerderij gesaneerd, tijdens de werkzaamheden was er mogelijk kans op regen. Met het oog hierop heeft AB-werkt continue gezorgd dat het dak met een zeil bedekt was. Zo kon worden...

Asbesthoudend dak varkensstallen IJsselstein

Asbesthoudend dak varkensstallen IJsselstein

In 3 werkdagen hebben wij voor een vaste opdrachtgever in Noord-Limburg het dak van 2 varkensstallen gesaneerd. In totaal ging het om 1600m2 golfplaten dak. Onze mannen konden op dag 3 om 14.00 uur de vrijgave van het geaccrediteerde laboratorium in ontvangst nemen....

Sanering asbesthoudende vlakke plaat

Sanering asbesthoudende vlakke plaat

In de omgeving van Roermond hebben wij een pallet asbesthoudende vlakke plaat gesaneerd. Dit was een kleinere klus die mooi tussen andere klussen gedaan kon worden. We hebben binnen 2 weken het asbestrapport geregeld, goedkeuring sloopmelding van gemeente ontvangen en...

Vragen over asbestsaneren?

Neem contact op met Guido Kremer.
Bel: 0475 -35 20 30

Ons werk in beeld