Waar zit asbest?

Asbest is in zeer diverse vormen toegepast in woningen en bedrijfspanden zoals schuren en loodsen. Grofweg kun je asbest indelen in twee groepen:

  • hechtgebonden asbest zitten de asbestvezels stevig vast in het materiaal. Is het materiaal in goede staat en wordt het niet bewerkt of gesloopt? Dan komen er nauwelijks vezels vrij.
  • losgebonden asbest zitten de asbestvezels niet vast aan het materiaal. De vezels kunnen dan gemakkelijk vrijkomen. Daardoor zijn de gezondheidsrisico’s veel groter. Losgebonden asbest is sinds 1983 nauwelijks meer gebruikt.

Het is nagenoeg onmogelijk om alle toepassingen van asbest op te sommen. Asbest werd in de bouwsector op veel plekken in gebouwen toegepast. Enkele voorbeelden:

  • Daken van schuren (asbestcement golfplaten)
  • Daken van schuren (asbestcement golfplaten)
  • Dakbeschot aan binnenzijde van dak- Gevelbekleding
  • Asbestvloeren (vloerzeil of vloertegels)
  • Rioleringen- Adichtkoord bij kachels
  • Schoorsteen- Isolatiemateriaal met asbest

Denk je dat je asbest in huis hebt en wil je er wat aan doen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ook direct een offerte aanvragen. 

Wat klanten zeggen

"Het gaat niet altijd om de goedkoopste, het gaat ook om goede samenwerking en de degelijkheid van werken natuurlijk; dat is het belangrijkste"

Hub Gerrekens
Pluimveehouderij Reijmerstok

"We zijn zeer tevreden over AB Werkt Asbestsanering. We doen al jarenlang zaken met elkaar. Ze komen goed hun afspraken na."

Geert van den Beuken
Beuken bouwbedrijf Maasbree

Recente projecten

Enkele projecten die we realiseerden

Dakbeschot woning Heythuysen

Dakbeschot woning Heythuysen

Tijdens een mooie dag in februari hebben wij in Heythuysen gesaneerd. Het betrof in dit geval een particuliere woning waarvan het dakbeschot asbesthoudend materiaal bevatte. Wat: Dakbeschot Hoeveel: 220m2 Waar: Heythuysen

Jongveestal in Lemiers

Jongveestal in Lemiers

Bij een melkveehouder in Lemiers hebben wij het dak van de jongveestal gesaneerd. In drie werkdagen is circa 1.500m2 asbesthoudende golfplaat verwijderd. Binnen in de stal zijn de putten afgedekt met folie om te voorkomen dat er asbest in terecht zou komen. Na onze...

Golfplaten Tuinbouwloods

Golfplaten Tuinbouwloods

Voor een klant in Eijsden hebben wij bij een tuinbouwloods de Asbesthoudende golfplaten verwijderd. Hierbij is gebruik gemaakt van een roterende verreiker met een bereik van 30 meter. Daarnaast was er een 20m3 container aanwezig waar de asbest in geplaatst kon worden....

Vragen over asbestsaneren?

Neem contact op met Guido Kremer.
Bel: 0475 -35 20 30

Ons werk in beeld