Waar zit asbest?

Asbest is in zeer diverse vormen toegepast in woningen en bedrijfspanden zoals schuren en loodsen. Grofweg kun je asbest indelen in twee groepen:

  • hechtgebonden asbest zitten de asbestvezels stevig vast in het materiaal. Is het materiaal in goede staat en wordt het niet bewerkt of gesloopt? Dan komen er nauwelijks vezels vrij.
  • losgebonden asbest zitten de asbestvezels niet vast aan het materiaal. De vezels kunnen dan gemakkelijk vrijkomen. Daardoor zijn de gezondheidsrisico’s veel groter. Losgebonden asbest is sinds 1983 nauwelijks meer gebruikt.

Het is nagenoeg onmogelijk om alle toepassingen van asbest op te sommen. Asbest werd in de bouwsector op veel plekken in gebouwen toegepast. Enkele voorbeelden:

  • Daken van schuren (asbestcement golfplaten)
  • Daken van schuren (asbestcement golfplaten)
  • Dakbeschot aan binnenzijde van dak- Gevelbekleding
  • Asbestvloeren (vloerzeil of vloertegels)
  • Rioleringen- Adichtkoord bij kachels
  • Schoorsteen- Isolatiemateriaal met asbest

Denk je dat je asbest in huis hebt en wil je er wat aan doen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ook direct een offerte aanvragen. 

Wat klanten zeggen

"Het gaat niet altijd om de goedkoopste, het gaat ook om goede samenwerking en de degelijkheid van werken natuurlijk; dat is het belangrijkste"

Hub Gerrekens
Pluimveehouderij Reijmerstok

"We zijn zeer tevreden over AB Werkt Asbestsanering. We doen al jarenlang zaken met elkaar. Ze komen goed hun afspraken na."

Geert van den Beuken
Beuken bouwbedrijf Maasbree

Recente projecten

Enkele projecten die we realiseerden

Plafond en dak oude stal in Echt

Plafond en dak oude stal in Echt

In echt werd gesaneerd in een risicoklasse 2 containment. Bij de werkzaamheden werd gebruikt gemaakt van een grote materiaalsluis. In 3 dagen was de opdracht afgerond. In een later stadium wordt er nog 2 keer een sanering uitgevoerd op deze locatie. Wat: Plafond en...

Sanering plafond in St. Oedenrode

Sanering plafond in St. Oedenrode

In vier dagen tijd werd het containment opgebouwd en gesaneerd. Sanering van de plafondbeplating van de melkstal en de grote stal van de klant. De luchtmeting na de sanering was helemaal top volgens het bureau. Ook een bezoek van de omgevingsdienst Noord-Brabant gaf...

Sanering Dakbeschot in Nuth

Sanering Dakbeschot in Nuth

Met drie medewerkers is in twee dagen tijd het dakbeschot van een monumentale Carré boerderij gesaneerd, tijdens de werkzaamheden was er mogelijk kans op regen. Met het oog hierop heeft AB-werkt continue gezorgd dat het dak met een zeil bedekt was. Zo kon worden...

Vragen over asbestsaneren?

Neem contact op met Guido Kremer.
Bel: 088 - 99 11 515

Ons werk in beeld