Wat te doen bij asbest

Wat te doen bij asbest in uw woning of pand

Als je een pand  of schuur wilt slopen waarin asbest is verwerkt, dan ben je aan strenge wettelijke  eisen gebonden. Tot 35m2 mag je als particulier zelf de asbest verwijderen, met enkele strenge voorwaarden. In alle andere gevallen ben je aangewezen op een van de gecertificeerde bedrijven die asbest verwijderen. Dat is waar asbestsanering van AB Werkt je kan helpen.

De kracht van samenwerken is voor ons belangrijk, daarom werken wij altijd in teamverband. Daarbinnen hebben alle medewerkers een eigen rol/taak als het gaat om het veilig saneren van asbest. Een korte uitleg van hoe wij te werk gaan:

  1. Wij komen op locatie om de materialen die gesaneerd moeten worden te bekijken en beoordelen.
  2. We overleggen met jou of er eventuele wensen zijn die spelen en wij geven uitleg over hoe de sanering gaat verlopen.
  3. Op basis van deze opname en de eventueel specifieke eisen stellen we een geheel vrijblijvende offerte op. Hier staan de kosten in die de sanering met zich mee brengt. Daarnaast bevat de offerte de kosten van een inventarisatierapport en de sloopmelding.
  4. Als je akkoord gaat met de offerte, komt er eerst een inventarisatiebureau waarbij monsters worden genomen en die uiteindelijk een rapport opstelt. Zonder dit rapport is saneren niet mogelijk, want een wettelijk vereiste sloopmelding bij de gemeente moet dit rapport bevatten.
  5. Binnen 4 weken moet de gemeente een akkoord geven op deze sloopmelding.
  6. Vervolgens gaat AB Werkt Asbestsanering in goed overleg met jou over tot het inplannen van de werkzaamheden.  

Overigens kan AB Werkt ook behulpzaam zijn bij het leveren van het personeel om de overige sloopwerkzaamheden uit te voeren.

Kortom: last van asbest? Wij zijn dé partij om te ontzorgen en dit probleem op te lossen. Vraag nu nog een offerte aan of neem contact met ons op.

Snel, veilig en tegen gunstige voorwaarden

Het werkgebied van AB Werkt bestrijkt heel zuidoost Nederland, waaronder het saneren van asbest in Noord-Brabant of het saneren van asbest in Limburg. Wij kunnen snel en flexibel op uw vraag reageren. In geval van calamiteiten, bijvoorbeeld na een brand, zijn wij uiteraard direct inzetbaar. Zeker zo belangrijk is onze gunstige prijsstelling. Heeft u sloopplannen en vermoedt u dat er asbest aanwezig is, dan is AB Werkt uw aanspreekpunt!

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Je kunt ook direct een offerte aanvragen. 

Wat klanten zeggen

"Het gaat niet altijd om de goedkoopste, het gaat ook om goede samenwerking en de degelijkheid van werken natuurlijk; dat is het belangrijkste"

Hub Gerrekens
Pluimveehouderij Reijmerstok

"We zijn zeer tevreden over AB Werkt Asbestsanering. We doen al jarenlang zaken met elkaar. Ze komen goed hun afspraken na."

Geert van den Beuken
Beuken bouwbedrijf Maasbree

Recente projecten

Enkele projecten die we realiseerden

Dakbeschot woning Heythuysen

Dakbeschot woning Heythuysen

Tijdens een mooie dag in februari hebben wij in Heythuysen gesaneerd. Het betrof in dit geval een particuliere woning waarvan het dakbeschot asbesthoudend materiaal bevatte. Wat: Dakbeschot Hoeveel: 220m2 Waar: Heythuysen

Jongveestal in Lemiers

Jongveestal in Lemiers

Bij een melkveehouder in Lemiers hebben wij het dak van de jongveestal gesaneerd. In drie werkdagen is circa 1.500m2 asbesthoudende golfplaat verwijderd. Binnen in de stal zijn de putten afgedekt met folie om te voorkomen dat er asbest in terecht zou komen. Na onze...

Golfplaten Tuinbouwloods

Golfplaten Tuinbouwloods

Voor een klant in Eijsden hebben wij bij een tuinbouwloods de Asbesthoudende golfplaten verwijderd. Hierbij is gebruik gemaakt van een roterende verreiker met een bereik van 30 meter. Daarnaast was er een 20m3 container aanwezig waar de asbest in geplaatst kon worden....

Vragen over asbestsaneren?

Neem contact op met Guido Kremer.
Bel: 0475 -35 20 30

Ons werk in beeld