Particulieren

Als particulier komt er veel op je af als er een vermoeden ontstaat dat er asbesthoudend materiaal aanwezig is in je woning. en, ingewikkelde klussen en misschien zelfs de vrees voor de eigen gezondheid.

Belangrijk om te weten is dat zolang asbest blijft zitten er meestal weinig risico dat er asbestdeeltjes vrijkomen.

Zelf asbest verwijderen

Je mag als particulier een beperkte hoeveelheid asbest zelf verwijderen. Dit is wat de wet daarover zegt:

 verwijderen van geschroefde, asbesthoudende platen waarin de asbestvezels hechtgebonden zijn, niet zijnde dakleien, uit een woning of uit een op het erf van die woning staand bijgebouw, voor zover de woning of het bijgebouw niet in het kader van de uitoefening van een beroep of bedrijf worden gebruikt of bedoeld zijn voor gebruik in dat kader en de oppervlakte van de te verwijderen asbesthoudende platen maximaal vijfendertig vierkante meter per kadastraal perceel bedraagt;

Samengevat kun je dus zeggen dat je onbeschadigde hechtgebonden asbest die met is bevestigd zelf mag verwijderen, tot een oppervlakte van 35m2. Meer gedetailleerde uitleg kun je vinden op de website van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In alle andere gevallen, zoals zeilvloeren, asbestcement, beschadigde platen, of materiaal dat gespijkerd of gelijmd is, moet er een gespecialiseerd bedrijf worden ingeschakeld. Niet alleen voor de eigen veiligheid maar ook voor de veiligheid van de omgeving. Daarom is AB Werkt Asbestsanering de juiste partij om te helpen.

Kosten

De prijsopgave hangt af van de hoeveelheid werk en de complexiteit van de sloopwerkzaamheden. Het loshalen van golfplaten is een ander soort klus dan het slopen van een asbesthoudende vloer. Wij hebben ruime ervaring met een heel divers scala aan asbestsaneringsklussen en adviseren u daarom graag over de mogelijkheden en kosten.

Meer weten over asbestsanering?

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wanneer je al direct een prijsindicatie wilt een passende oplossing. Je kunt ook direct een offerte aanvragen.

Wat klanten zeggen

"Het gaat niet altijd om de goedkoopste, het gaat ook om goede samenwerking en de degelijkheid van werken natuurlijk; dat is het belangrijkste"

Hub Gerrekens
Pluimveehouderij Reijmerstok

"We zijn zeer tevreden over AB Werkt Asbestsanering. We doen al jarenlang zaken met elkaar. Ze komen goed hun afspraken na."

Geert van den Beuken
Beuken bouwbedrijf Maasbree

Recente projecten

Enkele projecten die we realiseerden

Dakbeschot woning Heythuysen

Dakbeschot woning Heythuysen

Tijdens een mooie dag in februari hebben wij in Heythuysen gesaneerd. Het betrof in dit geval een particuliere woning waarvan het dakbeschot asbesthoudend materiaal bevatte. Wat: Dakbeschot Hoeveel: 220m2 Waar: Heythuysen

Jongveestal in Lemiers

Jongveestal in Lemiers

Bij een melkveehouder in Lemiers hebben wij het dak van de jongveestal gesaneerd. In drie werkdagen is circa 1.500m2 asbesthoudende golfplaat verwijderd. Binnen in de stal zijn de putten afgedekt met folie om te voorkomen dat er asbest in terecht zou komen. Na onze...

Golfplaten Tuinbouwloods

Golfplaten Tuinbouwloods

Voor een klant in Eijsden hebben wij bij een tuinbouwloods de Asbesthoudende golfplaten verwijderd. Hierbij is gebruik gemaakt van een roterende verreiker met een bereik van 30 meter. Daarnaast was er een 20m3 container aanwezig waar de asbest in geplaatst kon worden....

Vragen over asbestsaneren?

Neem contact op met Guido Kremer.
Bel: 0475 -35 20 30

Ons werk in beeld